Светски шампион во бокс гради куќи за илијадници сиромашни лица Боксерската легенда Мани Пакиајо доаѓа од многу сиромашно семејство во Филипините и работел исклучително напорно за да се стекне со светска слава. Тој успеал да победи во осум различни дивизии и потоа откако го заработил својот прв милион изградил 1000[…]

Луѓе кои со своите дела го менуваат светот

  Џон Брамблит е слеп уметник кој создава неверојатни дела Тед Рамон е хирург кој извршува операции од неговата инвалидка количка. Дашрат Манџи потрошил 22 години за да пробие пат низ планината која го одделува неговото село од градот за да добие пристап до здраствени услуги кои им се неопходни[…]

Неколку слики кои ја претставуваат силата на човечкиот дух

Како бебе Аманда Скарпинати била однесена во Медицинскиот Центар Албани во САД со сериозни изгореници од апарат за готвење на пареа. За време на нејзиното опоравување, млада медицинска сестра се грижела за неа. Сликите од нив две заедно се објавени во годишниот извештај на болницата од 1977 кои Аманда си[…]

Жена ја наоѓа медицинската сестра која и го спасила животот пред 38 години

Средното училиште може да биде стресно за тинејџерите. Наоѓањето другари може да биде тешко и за жал некои деца се цел на потсмев и покрај напорите на професорите и родителите тоа да се избегне. Приказната е потсетување дека во училиште како и насекаде можете да најдете креативни и грижливи луѓе[…]

Девојче направило апликација за да им помага на учениците да си наоѓаат другар за ручек

Полицаец кој спасува животни Млад полицаец од Јужна Каролина неодамна објави слика од неговиот нов „Партнер“ – мало маче кое било спасено благодарение на повикот од некој граѓанин. Полицаецот кој решил да го вдоми ова прекрасно маче има некоја форма на засолниште за животни во својата куќа: мачка со мали[…]

Неколку прекрасни приказни кои ќе ве натераат да поверувате во човештвото

НЕКОЛКУ ПРВООДЕЛЕНЧИЊА СОБРАЛЕ ПАРИ ЗА ДА ПОМОГНАТ ДА СЕ ЛЕКУВА НИВНАТА ОМИЛЕНА УЧИТЕЛКА Учениците во училиштето биле шокирани кога дознале дека нивната омилена учителка Олга е болна од рак. На почеток и испраќале картички со зборови на поддршка но наскоро преминале на нешто многу попрактично: почнале да продаваат различни рачно[…]

Неколку трогателни приказни кои покажуваат дека во светот има многу повеќе добрина отколку што очекуваме

Кога Сид Шафнер бил војник за време на Втората Светска Војна тој го спасил Марсел Леви, кој тогаш бил тинејџер од концентрационен камп. Многу години поминале, но сеќавањето за храброто дело не исчезнало и сега конечно двајцата мажи имале можност да се видат. За оваа средба повеќе зборови не се[…]

Ветеран од Втората Светска Војна се среќава со човекот кој го спасил од концентрационен камп пред 71 година

Приказната за бегалците е веќе нашироко позната насекаде. Германија како земја има голем број прифатилишта токму за овие групи на граѓани. Тоа се луѓе кои ги оставиле позади нив своите животи и започнале тежок и опасен пат да стигнат во некоја земја каде треба да започнат целосно нов живот. Па[…]

Како една жена им го подобрува животот на бегалците, со тоа што ги учи да пишуваат кодови

Седум годишниот Хајден Триг користи инвалидска количка цел живот. Тој е од Остин, Тексас и има сериозни нарушувања на скелетниот и нервниот систем, што прави движењето и координацијата на мускулите да му бидат особено тешки. Тоа за него е секојдневна и тешка битка. Иако се соочил со многу проблеми тој[…]

Детенце во инвалидска количка сега си игра во куќичка на дрво