Луѓето се помалку време поминуваат размислувајќи за убави нешта. За да денот биде убав мора да размислуваме позитивно. Време е да го промените начинот на размислување и да започнете да се насочувате кон позитивните мисли. Како да го направите тоа: Moже да направите листа на работи кои ве прават да[…]

Бидете позитивна личност

Денес бидете малку поразлични на работа. Направете нешто поинакво на вашето работно место. Нашата идеја за денес е да ги почестите вашите колеги. Како да го направите тоа? Еве неколку примери: Купете мали чоколада за сите, каф, овошје или гевречиња. Со многу малку може да придонесете за попријатна атмосфера и да[…]

Почестете ги вашите соработници или колеги

“Кој не се заблагодарува за малку, нема да се заблагодарува ни за многу” – вели една естонска поговорка. Денес да  бидеме поинакви. Да го направиме тоа мало дело на добрина. Замислете само кога со еден збор ќе успеете и вие да украдете една насмевка на оние кои се на каса[…]

Заблагодарете се на продавачот/ката

Многу често ни се случува на работа да не можеме да ги завршиме планираните обврски, па затоа тука се колегите кои тимски помагаат за да се заврши работата на време. Колегите се тие со кои поминуваме доста време во текот на денот и тие ни се како семејство. Денес нека[…]

Заблагодарете им се на колегите

Сите се наоѓаме во ситуација да возиме со саати на автопат и да чекаме долг ред на наплатната станица за да платиме патарина. Сообраќајот знае да бите тежок често, па зошто да не го разубавиме денот на некој кој е долго дел од сообраќајниот метеж? Наш предлог-платете ја патарината и[…]

Платете патарина и за автомобилот позади вас

Секојденвно читаме еко пораки како да ја чуваме и заштитуваме нашата мајка природа. Не само да ја заштитуваме туку треба и да ја негуваме. Ајде денес да го направиме токму тоа. Да придонесеме за нашата околина да биде поубаво место за живеење. Да направиме едно добро дело денес. Да го[…]

Отпадоците од јавните места фрлете ги во корпа за отпадоци

Свадбата е еден од најубавите денови во животот, но уште поубаво е радоста и среќата од тој ден да ја споделиме со други. Еден од начините да го сториме тоа е да поставиме донациска кутија на свадбата. Секој од гостите кој има желба да подари цвеќе на младенците, наместо тоа,[…]

Поставете донациска кутија на вашата свадба

„Бидејќи, ако им ги простите на луѓето гревовите нивни, и вам ќе ви ги прости вашиот Отец Небесен; а ако не им ги простите гревовите на луѓето, ни вашиот Отец нема да ви ги прости вашите….“ ( Матеј, 6, 14 – 21 ) Човечки е да се згреши, но човечки[…]

Простете

Нашата идеја за мало дело на добрина за денес е да купите мала книга со убави пораки и да ја подарите некому. Пораките можат да бидат со најразновиден мотив. Љубовни пораки, пораки за животот, пораки за другарството, а може и да купите мали книги со приказни за деца. Малите книги[…]

Подарете книга со убави пораки