Кога Сид Шафнер бил војник за време на Втората Светска Војна тој го спасил Марсел Леви, кој тогаш бил тинејџер од концентрационен камп. Многу години поминале, но сеќавањето за храброто дело не исчезнало и сега конечно двајцата мажи имале можност да се видат. За оваа средба повеќе зборови не се[…]

Ветеран од Втората Светска Војна се среќава со човекот кој го спасил од концентрационен камп пред 71 година

Жена осмислила уред кој го чува безбедно нејзиното слепо куче Силви Бордо има слепо куче кое се вика Мафин. Таа осмислила посебен прстен кој се става околу главата на слепите кучиња со цел да ги заштити и да не си ја удираат главата од различни предмети. Нејзиниот изум бил многу[…]

НЕКОЛКУ ПРИМЕРИ ЗА ЕДНОСТАВНИ, НО БЛАГОРОДНИ ЧОВЕЧКИ ГЕСТОВИ

Насекаде ширум светот се прават добри дела за кои за жал малку се слуша и пишува. Дејвид Хутмечер од компанијата Мариета сакал цел свет да слушне колку биле добри и широкогради колегите од работата и ја споделил својата приказна за Good Deeds Revolution. Пред три години тој се разболел сериозно,[…]

ДОБРИТЕ ДЕЛА НА РАБОТНОТО МЕСТО

Во училиште, дома или на работа… Секаде каде што поминувате дел од времето засадете цвеќе. Разубавете го просторот, разубавете ја околината, внесете љубов и позитивна енергија. Обидете се, ќе видите дека ќе го разубавите секојдневието, Вашето а и на сите околу Вас. И секако да не заборавиме колку големо дело на добрина[…]

Засадете цвеќе

Денес не можеме да постигнеме ништо без знаење, но и знаењето е ништо ако не го споделиме со некој. Затоа, секогаш кога можете споделете го она што го знаете со некој и секогаш помогнете некому да научи нешто за него ново. Како? Еве неколку примери: Научете го вашиот школски другар како да[…]

Помогнете некому да научи нешто

Луѓето се помалку време поминуваат размислувајќи за убави нешта. За да денот биде убав мора да размислуваме позитивно. Време е да го промените начинот на размислување и да започнете да се насочувате кон позитивните мисли. Како да го направите тоа: Moже да направите листа на работи кои ве прават да[…]

Бидете позитивна личност

Добрата личност може да направи и друга личност да стане добра; тоа значи дека добрината развива добрина во општеството; и другите стануваат добри. Токму така. Нашата идеја за денес е баш тоа. Да поттикенте некого да направи мало дело на добрина. Секогаш и секој ден може да направиме по едно[…]

Поттикнете некој да направи мало дело на добрина

Денес бидете малку поразлични на работа. Направете нешто поинакво на вашето работно место. Нашата идеја за денес е да ги почестите вашите колеги. Како да го направите тоа? Еве неколку примери: Купете мали чоколада за сите, каф, овошје или гевречиња. Со многу малку може да придонесете за попријатна атмосфера и да[…]

Почестете ги вашите соработници или колеги

Обидете сe уште денес да направите добрина. И уживајте во неа. А потоа потрудете се да ви стане навика. И на крај поттикнете некој да направи добрина. Како? Можете да ја пренесете добрината која Вие сте ја направиле. Можеби ќе биде поттик за некој друг да направи иста или слична добрина.[…]

Споделете идеја за добрина