Самиот чин на дарување на поклон претставува радост како за оној кој го подарува, така и за оној кој го добива подарокот. Да одберете совршениот подарок за Вашето семејство, пријатели или соработници, воопшто не е едноставна работа. Можеби денес сакате да израдувате некого но на посебен начин. Но немате[…]

Подарете рачно направена картичка

На одмор, низ градот или пак на некои туристички атракции, многу пати забележуваме туристи како се обидуваат да се фотографираат и не им успева. Затоа, да бидеме пријателски расположени и да се понудиме да ги фотографираме. Нам тоа ќе ни одземе само неколку секунди, а некому тоа ќе му создаде[…]

Понудете се да фотографирате некој

Нашата идеја за денес драги пријатели е: Разменете рецепт. Често пати знаеме да подготвиме нешто и да го споделиме тоа со нашите пријатели. Исто така често пати на пријателите им се допаѓа она што сме го направиле па сакаат и тие да го подготват истото. Затоа бидете пријателски расположени и[…]

Разменете рецепт

Добрата личност може да направи и друга личност да стане добра; тоа значи дека добрината развива добрина во општеството; и другите стануваат добри. Токму така. Нашата идеја за денес е баш тоа. Да поттикенте некого да направи мало дело на добрина. Секогаш и секој ден може да направиме по едно[…]

Поттикнете некој да направи мало дело на добрина

Многумина рекле дека бројот на пријатели, нивната близина и довербата се една од најважните работи во животот. Нема сомнеж дека пријателствата се хоризонти на вистинското себе изразување, дека на нив се темелат и засноваат цели системи од вредности кои на еден или друг начин влијаат врз доживувањето на себеси, а[…]

Посетете некој кој е осамен

Многупати ни се случило да сакаме да одиме некаде, а нема како затоа што нема на кого да ги оставиме нашите миленици или нема кој да се грижи за нашите цвеќиња. Сигурно многумина се нашле во ваква ситуација. Затоа денес посетете ги вашите соседи, јавете им се на вашите пријатели, понудете им се[…]

Понудете им на соседите/пријателите да се погрижите за цвеќињата или домашните миленици додека се на одмор

Обидете сe уште денес да направите добрина. И уживајте во неа. А потоа потрудете се да ви стане навика. И на крај поттикнете некој да направи добрина. Како? Можете да ја пренесете добрината која Вие сте ја направиле. Можеби ќе биде поттик за некој друг да направи иста или слична добрина.[…]

Споделете идеја за добрина

Драги пријатели нашата идеја за мало дело на добирна за денес е : НАПРАВЕТЕ ТОРТА ЗА НЕЧИЈ РОДЕНДЕН. Многу често ни се случува да сакаме да изненадиме некој наш близок за неговиот роденден, а не знаеме како. Еве идеја, која навистина е прекрасна – мало слатко изненадување. Дали тоа ќе[…]

Направете торта за нечиј роденден

Секој од нас има по некоја желба. И секој од нас би бил среќен барем некоја да ни се исполни. Еве идеја, зошто денес не исполните нечија желба доколку ја знаете 🙂 Навистина е прекрасно чувството да успеете да направите некој среќен и да го израдувате со тоа што ќе му[…]

Исполнете нечија желба