Приказната за бегалците е веќе нашироко позната насекаде. Германија како земја има голем број прифатилишта токму за овие групи на граѓани. Тоа се луѓе кои ги оставиле позади нив своите животи и започнале тежок и опасен пат да стигнат во некоја земја каде треба да започнат целосно нов живот. Па[…]

Како една жена им го подобрува животот на бегалците, со тоа што ги учи да пишуваат кодови

Тева Сакима, вработена во Starbucks плаче додека ги опишува лицата на нејзините родители, скршени од болка затоа што се бореле да обезбедат парче леб за фамилијата. Се сеќава колку биле оскудни оброците што ги добивала како дете. „Многу е тешко да се заборават тие чувства, никој не треба да оди[…]

Светскиот ланец за кафе STARBUCKS со нова кампања за донирање на храна „STARBUCKS FOODSHARE“

Во училиште, дома или на работа… Секаде каде што поминувате дел од времето засадете цвеќе. Разубавете го просторот, разубавете ја околината, внесете љубов и позитивна енергија. Обидете се, ќе видите дека ќе го разубавите секојдневието, Вашето а и на сите околу Вас. И секако да не заборавиме колку големо дело на добрина[…]

Засадете цвеќе

Денес не можеме да постигнеме ништо без знаење, но и знаењето е ништо ако не го споделиме со некој. Затоа, секогаш кога можете споделете го она што го знаете со некој и секогаш помогнете некому да научи нешто за него ново. Како? Еве неколку примери: Научете го вашиот школски другар како да[…]

Помогнете некому да научи нешто

Луѓето се помалку време поминуваат размислувајќи за убави нешта. За да денот биде убав мора да размислуваме позитивно. Време е да го промените начинот на размислување и да започнете да се насочувате кон позитивните мисли. Како да го направите тоа: Moже да направите листа на работи кои ве прават да[…]

Бидете позитивна личност

Да направиме Мало Дело на Добрина, да помогнеме. Овој пат потребна е поинаква помош. Потребни се книги за следниве факултети Социологија, Машински и Новинарство. Оваа помош е потребна за две самохрани мајки (Социологија и Новинарство) кои се борат за подобра иднина, за можноста утре да можат да обезбедат, подбора и[…]

Да помогнеме со книги за факултет

Добрата личност може да направи и друга личност да стане добра; тоа значи дека добрината развива добрина во општеството; и другите стануваат добри. Токму така. Нашата идеја за денес е баш тоа. Да поттикенте некого да направи мало дело на добрина. Секогаш и секој ден може да направиме по едно[…]

Поттикнете некој да направи мало дело на добрина

Хуманоста е најчовечната особина, доблест за секој поединец. Сите луѓе потекнуваат од различни социјални средини, имаат различни карактери, живеат различни животи. Некои се богати, сити, среќни, здрави, задоволни, други се гладни, смрзнати, тажни, сиромашни. Помислата за ваквите спротивности им го разгорува хуманото жарче на големите луѓе, па и на нас.[…]

Соберете средства меѓу пријателите за некој на кој му се потребни

“Кој не се заблагодарува за малку, нема да се заблагодарува ни за многу” – вели една естонска поговорка. Денес да  бидеме поинакви. Да го направиме тоа мало дело на добрина. Замислете само кога со еден збор ќе успеете и вие да украдете една насмевка на оние кои се на каса[…]

Заблагодарете се на продавачот/ката