Светски шампион во бокс гради куќи за илијадници сиромашни лица Боксерската легенда Мани Пакиајо доаѓа од многу сиромашно семејство во Филипините и работел исклучително напорно за да се стекне со светска слава. Тој успеал да победи во осум различни дивизии и потоа откако го заработил својот прв милион изградил 1000[…]

Луѓе кои со своите дела го менуваат светот

  Џон Брамблит е слеп уметник кој создава неверојатни дела Тед Рамон е хирург кој извршува операции од неговата инвалидка количка. Дашрат Манџи потрошил 22 години за да пробие пат низ планината која го одделува неговото село од градот за да добие пристап до здраствени услуги кои им се неопходни[…]

Неколку слики кои ја претставуваат силата на човечкиот дух

Како бебе Аманда Скарпинати била однесена во Медицинскиот Центар Албани во САД со сериозни изгореници од апарат за готвење на пареа. За време на нејзиното опоравување, млада медицинска сестра се грижела за неа. Сликите од нив две заедно се објавени во годишниот извештај на болницата од 1977 кои Аманда си[…]

Жена ја наоѓа медицинската сестра која и го спасила животот пред 38 години

Средното училиште може да биде стресно за тинејџерите. Наоѓањето другари може да биде тешко и за жал некои деца се цел на потсмев и покрај напорите на професорите и родителите тоа да се избегне. Приказната е потсетување дека во училиште како и насекаде можете да најдете креативни и грижливи луѓе[…]

Девојче направило апликација за да им помага на учениците да си наоѓаат другар за ручек

Полицаец кој спасува животни Млад полицаец од Јужна Каролина неодамна објави слика од неговиот нов „Партнер“ – мало маче кое било спасено благодарение на повикот од некој граѓанин. Полицаецот кој решил да го вдоми ова прекрасно маче има некоја форма на засолниште за животни во својата куќа: мачка со мали[…]

Неколку прекрасни приказни кои ќе ве натераат да поверувате во човештвото

Приказната за бегалците е веќе нашироко позната насекаде. Германија како земја има голем број прифатилишта токму за овие групи на граѓани. Тоа се луѓе кои ги оставиле позади нив своите животи и започнале тежок и опасен пат да стигнат во некоја земја каде треба да започнат целосно нов живот. Па[…]

Како една жена им го подобрува животот на бегалците, со тоа што ги учи да пишуваат кодови

Жена осмислила уред кој го чува безбедно нејзиното слепо куче Силви Бордо има слепо куче кое се вика Мафин. Таа осмислила посебен прстен кој се става околу главата на слепите кучиња со цел да ги заштити и да не си ја удираат главата од различни предмети. Нејзиниот изум бил многу[…]

НЕКОЛКУ ПРИМЕРИ ЗА ЕДНОСТАВНИ, НО БЛАГОРОДНИ ЧОВЕЧКИ ГЕСТОВИ

Денот на добри дела  е настан кој се одржува еднаш во годината и обединува повеќе од 70 земји ширум светот во правење добри дела. Стотици илјади луѓе избираат да бидат волонтери и да им помогнат на други луѓе, поаѓајќи од едноставната идеја дека секој човек може да направи нешто добро,[…]

ДЕН НА ДОБРИ ДЕЛА (GOOD DEEDS DAY) – Глобална иницијатива која го менува светот

Во училиште, дома или на работа… Секаде каде што поминувате дел од времето засадете цвеќе. Разубавете го просторот, разубавете ја околината, внесете љубов и позитивна енергија. Обидете се, ќе видите дека ќе го разубавите секојдневието, Вашето а и на сите околу Вас. И секако да не заборавиме колку големо дело на добрина[…]

Засадете цвеќе