Во Канада, авио-компаниите евакуираа 80.000 луѓе и миленици Кога силни пожари го отцепија Форт МекМуреј од остатокот од светот започна масовна евакуација. Десетици илјади луѓе мораа да го напуштат градот со авиони најбрзо што може. Но што да се направи со нивните миленици? Правилата за животни се многу строги а[…]

НЕКОЛКУ ПРЕКРАСНИ ПРИКАЗНИ ОД 2016 КОИ ДОКАЖУВААТ ДЕКА ИМА НАДЕЖ ЗА ЧОВЕШТВОТ

НЕКОЛКУ ПРВООДЕЛЕНЧИЊА СОБРАЛЕ ПАРИ ЗА ДА ПОМОГНАТ ДА СЕ ЛЕКУВА НИВНАТА ОМИЛЕНА УЧИТЕЛКА Учениците во училиштето биле шокирани кога дознале дека нивната омилена учителка Олга е болна од рак. На почеток и испраќале картички со зборови на поддршка но наскоро преминале на нешто многу попрактично: почнале да продаваат различни рачно[…]

Неколку трогателни приказни кои покажуваат дека во светот има многу повеќе добрина отколку што очекуваме

Тева Сакима, вработена во Starbucks плаче додека ги опишува лицата на нејзините родители, скршени од болка затоа што се бореле да обезбедат парче леб за фамилијата. Се сеќава колку биле оскудни оброците што ги добивала како дете. „Многу е тешко да се заборават тие чувства, никој не треба да оди[…]

Светскиот ланец за кафе STARBUCKS со нова кампања за донирање на храна „STARBUCKS FOODSHARE“

Добрината може сите да ја имаме во себе, но треба да ја пренесуваме и на другите. Ејби кои има само 8 години прави добрина и тоа е неговото животно мото. Ова девојче низ дела и зборови ни ги опишува неговите добри дела. Јас се грижам за помагање на луѓето кои[…]

8-Годишен менувач на светот

Марк Бустос е момче кое работи во бутик каде цените на производите започнуваат од 150 $. Во недела единствениот слободен ден на Марк е наменет за бездомниците. Тој оди по улиците на Њујорк и ги потстрижува бездомниците бесплатно. Прекрасен пример на хуманост. Браво за ова момче. Да бидеме сите како[…]

Марк Бустос -момчето кое бесплатно ги потстрижува бездомниците

Традицијата која вклучува празнична фотографија на малите дечиња со Дедо Мраз, може да биде измачувачка за најмладите со било какви нарушувања. Добродушен Дедо Мраз се повлече од својата удобна фотелја во трговски центар и легна на подот за да си поигра со аутистично дете и да му покаже дека тоа[…]

Дедо Мраз легна на подот за да си поигра со дете со аутизам

Кога три годишната Ариана видела девојче кое е на хемотерапија и е без коса, ја прашала својата мајка зошто е тоа така. Мајката и кажала дека девојчето е болно и дека поради лекување и опаднала косата. Тогаш малечката Ариана дошла до брилијантна идеја “Па може да земе дел од мојата[…]

Три годишната Ариана ја донираше својата коса

Сопственикот на Фејсбук Марк Цукенберг и неговата сопруга Присила Чен соопштија дека ќе подарат 99 проценти од своите акции во оваа компанија за добротворни цели. Тие оваа вест ја соопштија додека објавуваа за раѓањето на нивната ќеркичка Макс. Цукенберг во соопштението кое го обави на Фејсбук наведе дека богатството ќе[…]

Сопственикот на Фејсбук Марк Цукенберг ќе подари 99% од своите акции

Едно 9-годишно момче решило да им помогне на бездомните кутриња кои биле во неговото соседство. Поради тоа во гаражата во неговиот дом направило засолниште за животните. Направило кутија за засолнување, спремило повеќе тањирчиња за храна и им набавило храна. Кога би имало повеќе семејства со вака прекрасно воспитани деца кои[…]

Засолниште за животни во својата гаража