Светски шампион во бокс гради куќи за илијадници сиромашни лица Боксерската легенда Мани Пакиајо доаѓа од многу сиромашно семејство во Филипините и работел исклучително напорно за да се стекне со светска слава. Тој успеал да победи во осум различни дивизии и потоа откако го заработил својот прв милион изградил 1000[…]

Луѓе кои со своите дела го менуваат светот

Како бебе Аманда Скарпинати била однесена во Медицинскиот Центар Албани во САД со сериозни изгореници од апарат за готвење на пареа. За време на нејзиното опоравување, млада медицинска сестра се грижела за неа. Сликите од нив две заедно се објавени во годишниот извештај на болницата од 1977 кои Аманда си[…]

Жена ја наоѓа медицинската сестра која и го спасила животот пред 38 години

Во Канада, авио-компаниите евакуираа 80.000 луѓе и миленици Кога силни пожари го отцепија Форт МекМуреј од остатокот од светот започна масовна евакуација. Десетици илјади луѓе мораа да го напуштат градот со авиони најбрзо што може. Но што да се направи со нивните миленици? Правилата за животни се многу строги а[…]

НЕКОЛКУ ПРЕКРАСНИ ПРИКАЗНИ ОД 2016 КОИ ДОКАЖУВААТ ДЕКА ИМА НАДЕЖ ЗА ЧОВЕШТВОТ

Полицаец кој спасува животни Млад полицаец од Јужна Каролина неодамна објави слика од неговиот нов „Партнер“ – мало маче кое било спасено благодарение на повикот од некој граѓанин. Полицаецот кој решил да го вдоми ова прекрасно маче има некоја форма на засолниште за животни во својата куќа: мачка со мали[…]

Неколку прекрасни приказни кои ќе ве натераат да поверувате во човештвото

Мејсон Вортман има пицерија во Филаделфија која ја нарекол Пицеријата на Вортман. Со желба да им помогне на бездомниците во градот, што во Филаделфија претставува огромен проблем, тој отпочнал една идеја во која им овозможува на купувачите со секое парче пица што ќе го купат да дадат и еден долар[…]

КРЕАТИВНАТА ПИЦЕРИЈА КОЈА ХРАНИ БЕЗДОМНИЦИ СО ЛИВЧИЊА POST IT

Хуманоста е прекрасна особинa. Да се биде алка во синџирот на добрината значи несебично да се помага на оние на кои навистина им е потребно. Својата добрина со прекрасен хуман гест ја покажаа  Елена од Струмица и Ѓорге од Богданци. На свадбената покана тие ги повикаа гостите наместо цвеќе да подарат љубов[…]

Донации на свадбата на Елена и Ѓорге во Струмица

Прекрасна приказна за едно мало дело на добрина во едно училиште во светот. Во едно училиште секојденвно едно дете со посебни потреби ја проверувало машината за пијалоци дали има останото ситна паричка. Еден ден детето кога проверило нашло цела вреќичка со парички. Радоста на детето била преголема. Ова мало дело[…]

Ситни парички за дете со посебни потреби

Добрината е универзален јазик кој сите го разбираат. Може да ја видат слепите и да ја слушнат глувите. Еден прекрасен пример за добрина е добрината што ја прави улучниот доктор кој ги лекува Др. Џим Витерс. Др. Џим Витерс во Питсбург е познат како улучен доктор кој лекува околку 1200 бездомници[…]

Уличниот доктор кој ги лекува бездомниците

„Јас имам прекрасни очи, заразна насмевка и секогаш знам кога имате потреба од прегратка. Исто така, јас имам Даунов синдром, тоа е дел од мене а не дефиниција за тоа која сум јас“. Разликата е само во еден хромозом, но во љубовта нема разлика! Таа не брои хромозоми и не[…]

Новогодишен концерт за децата со посебни потреби