Групата волонтери на Црвениот крст на град Скопје во која беа 16-годишните волонтерки Ивона Георгиева и Сања Матовска, ученички од средното економско училиште „Васил Антевски Дрен“, со својата волонтерска работа пролетва усреќија едно сиромашно семејство во скопското село Огњанци со тоа што организираа акција за реновирање на трошната куќа. Нивниот[…]

Ивона и Сања со својата група сами реновираа куќа на семејство од Огњанци

Деновиве на социјалните мрежи наидовме на една убава идеја на девојка која професионално се занимава со јапонско исцртување на веѓи во Скопје. Имено, Татијана едно утро инспирана од желбата да разубави дами кои минуваат низ тежок период на хемотерапија поради која ги изгубиле веѓите, им понуди истите да им ги[…]

Третман за дами кои се на хемотерапија по цена од само една насмевка во Скопје

  Вака започна се: Мартин ја раскажа на фејсбук својата сторија, на групата “Sид на сообракајниот срам”. Ова момче, кое со својата добрина заработи 347 лајка на Фејсбук за кратко време, за сајтот на Мали Дела на добрина ни ја раскажа сторијата од свој агол. Еве како и зошто Мартин[…]

Мартин и неговиот другар-хероите кои ја заштитија болната бабичка

На фејсбук веќе подолго време егизитира групата СПОДЕЛИ ПРЕВОЗ-SHARE A RIDE. Во описот на истата е напишано “Група за сите оние кои патуваат на подолги релации и имаат место во возилото. Може да ви дојде добро некој да ви прави друштво и да го сподели трошокот со вас, така се[…]

СПОДЕЛИ ПРЕВОЗ-SHARE A RIDE- идејата која им помага на многу луѓе да патуваат многу поефтино

-Интервју на Валентина Јанкоска, хуманитарец, борец за подобар свет за сите нас, за www.malidelanadobrina.mk   “Пред неполна година запознав едно мало, но прекрасно семејство. Скромно, составено од три члена, баба, мајка и една малечка кукличка, малечко девојче. Две те жени самохрани родители. Злобни, алчни луѓе ја искористиле нивната добрина. Заглавени[…]

Валентина Јанкоска: “Потребно е само љубов, чисто срце, и она кое го имаме да го поделиме со оние на кои им е потребно.”

-Деновиве на социјалните медиуми се појави јавна благодарност од девојка на која и беше пронајден и вратен негибнат паричникот, кој претходно си го загубила. Чесниот наоѓач, девојката која го пронајде паричникот, ни ја раскажа сторијата од нејзин агол, а ние ви ја пренесуваме во целост, со надеж дека ќе поттикене[…]

Изгубениот паричник кој усреќи две девојки

“Ќе одам во градинка. Се договорив со Никола првиот пат да седам не еден, туку три часа. Ќе бидам добар и ќе ги слушам наставничките. Но, најважно е со Никола да се држиме цврсто за рака додека одиме преку улица до градинка.” Вака за својата нова авантура објаснува петгодишниот Адмир[…]

Волонтер од Црвениот крст ќе го носи петгодишниот Адмир во градинка

  Еден битолски пар кој правеше свадба на поканите за свадба напиша воодушевувачко барање. Имено тие побараа од сите гости кои имаат намера со подарокот да им подарат и букет цвеќе, да не го сторат тоа, туку наместо цвеќе да појдат во продавница за играчки или книжара и да купат нешто.[…]

Хуман млад брачен пар во Битола

Димитар Гоцевски веќе добро и е познат на јавноста по својата хуманост и многубројните проекти што ги направи во име на хуманоста. Пред седум месеци Димитар Гоцевски го започна својот проект „Помагање на бездомниците во Европа“. Неодамна беше во Грција и заедно со својот пријател Димитрис од Атина се обидоа[…]

Хуманиот струмичанец Димитар Гоцевски им помага на бездомниците