Помогнете некому да научи нешто

2

Денес не можеме да постигнеме ништо без знаење, но и знаењето е ништо ако не го споделиме со некој.

Затоа, секогаш кога можете споделете го она што го знаете со некој и секогаш помогнете некому да научи нешто за него ново.

Како? Еве неколку примери:

  • Научете го вашиот школски другар како да ја реши задачата
  • Научете ја вашата сосетка некој нов рецепт
  • Научете го вашето дете нешто што учи во училиште
  • Научете ги вашите колеги некоја нова техника на работење
  • Научете ги маалските деца нова приказна

Бидете денес креативни и помогнете некому да научи нешто ново. И имајте поубав ден 🙂

Ваш коментар