Препорака за книга: “Дарежливото дрво” од Шел Силвестрин

1

“Дарежливото дрво” од Шел Силвестрин e ислустрирана книга за деца, првпат објавена во 1964 година.

Една од книгите кои не се наменети само за деца, туку кои се добри четива кои ќе ги научат и возрасните на принципот на Дарување и Посветеност.

Приказната е всушност, посветеноста на едно дрво, покрај кое расте едно мало дете, да му овозможи на истото среќа.

Како што минуваат годините  и потребите на веќе пораснатото дете, прво момче, па возрасен човек, па на крај старец, така и дрвото  се труди да го понуди она што му е потребно на истиот тој човек.

Прекрасна парабола за Добрината, Родителството, Љубовта, Пожртвуваноста, Дарежливоста и Помагањето,

Целата книга ви ја претставуваме тука. Уживајте.

(На македонски на следниот линк http://okno.mk/node/11164)

Ваш коментар