Споделете оброк или ужина

1

Кога приготвуваме или купуваме оброк, често пати се мислиме колкава количина да приготвиме. Доколку имате можност, пригответе или понесете повеќе… Во секое време оброкот или ужината може да ја споделите со некој… Купете ужинка за колегата или колешката од работа, од факултет, па и за пријателите од маало или соседите.

Бидете пример и за Вашите деца. Научете ги и нив да ја споделуваат ужинката во училиште.

Појадокот е посладок кога се јаде со друштво. Бидете добро утро за некој.

Ваш коментар