Уличниот доктор кој ги лекува бездомниците

3

Добрината е универзален јазик кој сите го разбираат. Може да ја видат слепите и да ја слушнат глувите. Еден прекрасен пример за добрина е добрината што ја прави улучниот доктор кој ги лекува Др. Џим Витерс.

Др. Џим Витерс во Питсбург е познат како улучен доктор кој лекува околку 1200 бездомници секоја година. Неговото добро дело почнало уште од 1992 година. Секоја чест

 

 

Ваш коментар